З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ! З ДНЕМ МОЛОДІ!

Наприкінці червня в Україні відзначають важливе державне свято – День Конституції, яке цього року збіглося в часі з головним святом літа, сонця і краси – Днем молоді. І це символічно.

24 роки тому ухвалення Основного Закону нашої держави стало важливим етапом у розвитку української державності, сприяло стабілізації ситуації в країні, на багато років визначило основні напрямки нашого розвитку.

konst 28 06 19

За чверть століття  суттєво змінилися політичні та соціально-економічні обставини, в яких ми живемо. Це вимагає нового погляду на вітчизняне законодавство, яке повинно відповідати актуальним реаліям. Зокрема, вкрай потрібні нові, сучасні Житловий та інші кодекси які б стали основою регулювання важливих сфер життя українців на засадах, прийнятих у розвинутих країнах. При цьому незмінним повинен залишитися обсяг соціальних гарантій громадянам, які держава зобов’язана не лише задекларувати, але й виконувати.

Серед таких основоположних гарантій – право на житло. Визнавши, що «комунізму» в цій сфері більше не буде, влада повинна створити чіткі та прозорі правила, за якими кожен українець, насамперед який належить до особливих категорій, зможе або отримати соціальне житло, або придбати власне за реальної підтримки держави. День ухвалення такого законодавства і стане справді народним святом – Днем виконання конституційних гарантій і Днем української молоді.

30 06

Серед тих, хто має безумовне право претендувати на власний дах над головою, - сотні тисяч молодих українців, яких ми не повинні позбавити перспективи повноцінного розвитку у нашому спільному домі. Саме за молодь як майбутнє нашої країни ми продовжуємо боротися, обстоюючи необхідність збереження житлових програм і їх повноцінне фінансування. Жоден банк за самою своєю природою не зможе забезпечити такі гарантії громадянам, які може забезпечити держава. Якщо вона цього хоче.

Вітаючи з подвійним святом, бажаю кожному з вас, друзі, залишатися молодими, незважаючи на вік за паспортом, і почуватися повноправними Громадянами, захищеними своєю Державою.

 

 

З повагою і сподіваннями на спільні успіхи й перемоги,

 

 

 

Сергій Комнатний,

         Голова правління Держмолодьжитла