НЕОБХІДНА СПЕЦІАЛЬНА ПРОГРАМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ УЧАСНИКІВ АТО-ВПО - СЕРГІЙ КОМНАТНИЙ

Міністерство у справах ветеранів і Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблятимуть нову бюджетну програму для забезпечення житлом учасників бойових дій, зокрема ветеранів АТО/ООС – внутрішньо переміщених осіб.

Про це сьогодні, 4 лютого, як повідомив Урядовий портал, домовилися Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз та заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе. Участь у зустрічі взяв голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний. 

Під час зустрічі йшлося про державні й регіональні програми забезпечення житлом військовослужбовців, ветеранів і внутрішньо переміщених осіб. Також сторони обговорили стан реалізації та умови чинної програми «Доступне житло».

За словами Сергія Комнатного, сьогодні існує 4 загальнодержавних та 106 регіональних програм із забезпечення житлом громадян України. При цьому немає окремої бюджетної програми, яка б давала змогу вирішити житлове питання учасників АТО/ООС – внутрішньо переміщених осіб. Тому є потреба в розробці державної програми саме для цих категорій громадян.

Сторони домовилися за результатами зустрічі направити спільний лист до Міністерства фінансів щодо розробки і запровадження нової програми забезпечення житлом ветеранів АТО/ООС – внутрішньо переміщених осіб.