ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО, МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ І KFW ОБ'ЄДНУЮТЬ ЗУСИЛЛЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ ВПО

ww2Держмолодьжитло залучено до проекту KfW «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» у рамках фінансового співробітництва Німеччини та України. На засіданні Уряду України 16 листопада схвалено проект тристоронньої Грантової та Проектної Угоди між Кабінетом Міністрів України, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та банком KfWФранкфурт-на-Майні про надання грантових коштів у рамках німецького фінансового співробітництва з Україною. Угоду схвалено Розпорядженням Уряду №1437-р від 16.11.2020 р.

Це важливий етап виконання Угоди про фінансове співробітництво, підписаної 3 червня 2020 року між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина. Наразі Угода знаходиться у Верховній Раді України і набуде чинності після ратифікації.

Грантова і Проектна Угода, яка буде підписана між Кабінетом Міністрів України в особі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та KfWпередбачає надання гранту в сумі 25,5 млн євро. для реалізації проекту з кредитування внутрішньо переміщених осіб для придбання житла.

Конкретні умови реалізації проекту буде визначено в окремих угодах, які будуть укладені Держмолодьжитлом з KfWта Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 

Довідка. KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau — Кредитна Установа для Відбудови) — німецький державний банк розвитку зі штаб-квартирою у Франкфурті-на-Майні. Заснований 1948 р. банк сьогодні є третім за величиною активів банком ФРН. За дорученням німецького уряду банк фінансує програми розвитку, є одним із провідних банків розвитку у світі, зокрема, активно працює з українською стороною. 80% акцій KfW належать Федеральному уряду ФРН, 20% - федеральним землям ФРН.